Övrigt, Öppen planlösning

Kommande
objekt

Bostadsrätt - Lägenhet

Brännkyrkagatan 117
Södermalm

2 295 000 kr utgångspris!
1 rum och kök
27 kvm
1 232 kr / månad
Visningar
15/8 11:00 - 11:45
Välkommen på visning
; ;

Nyrenoverad etta på Söder nätheten till Tanto.

I pittoreska kvarter mellan Hornstull och Zinkensdamm finns denna snyggt renoverade bostad, perfekt för förstagångsflyttaren eller den som söker pendlarbostad. Denna del av Brännkyrkagatan är lugn och utan genomfartstrafik, men ändå är det direkt närhet till både tunnelbana och bussar, mataffärer och trevliga serveringsställen! Hemmet har fått ett nytt kök i samband med renoveringen och har en bra planlösning med öppen känsla. Utanför ligger flera parker, både nära och lite längre bort!

Interiör
Genomgående i hemmet ligger det helt nya ekparkettgolvet som bidrar till en öppen och enhetlig känsla. Trots att hemmet ligger på entréplan är det utan insyn och de två stora fönsterna vetter ut mot grönskan i Ansgarieparken, vilket ger härligt med ljus! Köket är öppet mot vardagsrummet och tack vare vinkelformen blir det extra stort med plats för både förvaring och arbetsytor. En matplats kan med fördel möbleras mellan rummet och köket som då blir en perfekt avskiljare. Vardagsrummets fyrkantiga form gör det lättmöblerat och här samsas gärna en inbjudande soffhörna jämte sovplatsen.
I hallen finns det en praktisk garderobsvägg med tre skåp som sväljer mycket förvaring. På den ena sidan om ytterdörren ligger badrummet, ett lagom stort rum med duschvägg i glas, förvaring och handdukstork. Badrummet har vitt kakel på väggarna med en tunn bård mitt på och ljus klinker på golvet. På andra sidan om ytterdörren leder hallen vidare till vardagsrummet, vilket i sig gör att hallen blir både praktisk och generös. Till bostaden hör ett källarförråd.

Med mera
Detta hem ligger i en trevlig förening där det finns möjligheter till både bilparkering och cykelparkering. Utanför har föreningen en välskött gräsmatta med blomsterarrangemang och på taket går det att njuta av milsvid utsikt över takåsarna från den gemensamma terrassen. Om föreningens uteplatser inte lockar finns det självklart en drös med andra val på denna fantastiska del av Söder! Ansgarieparken ligger strax utanför porten, och lite längre bort finns dels trevliga Högalidsparken och dels Skinnarviksparken med den vackra utsikten mot stan. Förutom att hemmet är en underbar pärla är det nog läget som lockar här: mittemellan Zinken och Hornstull där det kryllar av caféer, restauranger och uteställen. Och Tantolunden samt Långholmen som är perfekta ställen för häng inkluderat bad! Lägg då till tunnelbanan och flertalet bussar som gör att hela stan kommer nära – bättre blir det knappast!


Rumsbeskrivning

Entré
Säkerhetsdörr. Rymlig hall med bra avhängningsmöjligheter samt bra förvaring i tre platsbyggda garderober. Ekparkett.

Badrum
Bra planerat och gott om utrymme. Tvättställ på kommod, duschhörna, toalett och handdukstork. 

Vardagsrum 
Vardagsrum med stort fönsterparti. Plats för soffa, sofford och säng. Ekparkett.

Kök
Fullstort och helt nytt med bra ljusinsläpp. Gott om arbetsyta samt förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, ugn, kolfilterfläkt samt kyl/frys. Plats för matbord och stolar. Ekparkett.


Övrigt

 Förråd
Till lägenheten finne ett källarförråd, om ca 3-4 kvm.

Bredband/Kabel-tv
Fiber är från Telia och finns att teckna både bredband och kabel-tv. Det finns även tillgång till Comhem om man så önskar. Uttag för fiber måste dras in i lägenhet från källare, Comhem finns redan framdraget. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har i söderläge en gemensam gräsmatta med blomstrande rabatter. De erbjuder också sina medlemmar en fantastisk takterrass där man ser ut över hela Södermalm och riktmärken längre bort som Seglora kyrka på Skansen och Globen. Möjlighet att grilla finns både på takterrassen och föreningens gräsmatta. I källarplan finns en gemensam tvättstuga som håller en hög standard.

Parkering och cykel
Framför huset finns föreningens 13 parkeringsplatser som hyrs för 500 kr/månaden. För närvarande har vi en plats som hyrs ut externt men som med några månaders uppsägningstid enligt föreningens regler görs tillgänglig om någon i huset önskar. Vi har endast 7 platser för cyklar i källaren som kostar 500 kr/år. I dagsläget ingen ledig men heller ingen på kö.

Försäkring
Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Dokument Årsredovisning 2020 Energideklaration Stadgar Planritning Driftkostnader / månad El: 150 kr Försäkring: 100 kr Fakta Boarea:
27 kvm
Antal rum:
1
Våning:
Entréplan
Lgh. nr. skv:
1004
Lgh. nr. brf:
364
Hiss:
Ja
TV / internet:
Telia
Andelstal:
1.64561%
Avgift:
1 232 kr / månad Värme, Vatten
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1957
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Driftkostnad:
250 kr / månad
Energiklass:
E
Energiprestanda:
136 kWh/m2
Fönster:
2-glas
Förråd:
I källaren
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Komm. skatt:
29.82 %
Pantsatt:
Ja

Föreningen Namn:
Brf Hornskroken
Acc. jur. pers.:
Nej
Äkta förening:
Ja

Föreningsinformation

Föreningen förvärvades 2000. Byggnadens totalyta är 1 803 m², varav 1 696 m² utgör lägenhetsyta och 107 m² utgör lokalyta. Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och en lokal med hyresrätt. 
Hyreslägenheten som finns kvar ses som en dold tillgång till föreningens redan goda ekonomi. 

Vi höjde avgiften med 10% den 1/1 2021 för att täcka räntor för stambytet. Stambytet finansierades med nytt lån på 6,2 miljoner kr ska täcka renovering tillsammans med det vi har i kassan/ Styrelsen

Genomförda renoveringar
1982 Balkongerna renoverades
1996 Källaren byggdes om till skyddsrum
2002 Fjärrvärme drogs in samt att en ny undercentral installerades
2002 Taket målades om
2004 Totalrenovering av hiss
2005 Nybyggnad av tvättstuga
2001-2006 Regelbunden stamspolning. Stickspolning sker vart femte år och hel stamspolning var tionde år.
2008 Rörstambyte. Del av stam utbytt samt dagvattenledning relinad hela vägen till tak
2009 Filmning av dagvattenledningar och stammar
2009-2010 Byte av trappbelysning och till energibesparande lampor
2002-2012 Byte av avloppsledningar i badrum. Hittills har 10 avloppsgrodor av 18 bytts ut i samband med renovering av badrum.
2013 Ommålning av tak
2015 Källartrappen renoverad
2015 Förnyelse av ytskikt i källaren och tvättstugan
2015 Renovering av fönster; Nya glas och renoverade fönsterramar.
2015 Renovering av takterrass
2017 Renovering av hiss; Nya linor och slipning av drivskivor
2017 OVK
2021 Stambyte

Planer 
Fasad:  Vi siktar på att göra denna inventering 2022.
Min bedömning är att det inte är sannolikt att vi behöver renovera fasaden de närmaste åren./ Styrelsen.

Trapphus, entré och hiss 2021 
Ytskiktsrenovering med målning samt renovering av hissinredning (efter stickledningar och avloppsstammar är bytta)
Det är inget akut behov och de som arbetar med stamrenoveringen har hittills inte gjort behovet mer akut.Beror också lite på om någon medlem vill driva en omålning. Hur som helst så är kostnad för ommålning en mindre kostnad jämfört med stambytet och den tak- och fönsterrenovering som vi gjorde för några år sedan. / Styrelsen

Elanläggning: Inventering av huvudcentraler och stigarledningar 2021
Minskad risk för bränder och kortslutningar, bedömning av renoveringsbehov.
Elledningarna har konstaterats vara i gott skick och kommer inte att bytas de närmaste åren./ Styrelsen


Planritningar
Länkar Föreningens hemsida

Andra objekt från samma mäklare

Belopp Budgivare Tid